1 lutego 2011

Rogaliki z ciasta francuskiego z masą krówkową

Nie jest to może dokonanie kulinarne stulecia, ale za to jest smaczne i szybkie w przygotowaniu – w sam raz jaki słodki akcent na zakończenie niedzielnego śniadania lub wizyty niespodziewanych gości. Zrobiłam je z kawałka ciasta francuskiego, który rozpaczliwie domagał się wykorzystania, zanim jego czas przeminie :)



Składniki:
  • płat ciasta francuskiego
  • masa krówkowa

Przygotowanie:
  1. Ciasto rozwinąć, pociąć. 
  2. Na środku ułożyć łyżeczkę masy krówkowej i zwinąć rogaliki. 
  3. Piec ok. 15-20 min w temperaturze 180 stopni. 
Można najpierw zrobić rogale, wstawić je do pieca i zabrać się za przygotowanie śniadania. Będą gotowe akurat, jak skończycie – chrupiące i gorące, idealne do kawy!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Jedzonkowo