Search

Content

1 lutego 2011

Rogaliki z masą krówkową

Nie jest to może dokonanie kulinarne stulecia, ale za to jest smaczne i szybkie w przygotowaniu - w sam raz jaki słodki akcent na zakończenie niedzielnego śniadanka. Zrobiłam je z kawałka ciasta francuskiego, który rozpaczliwie domagał się wykorzystania, zanim jego czas przeminie :)



Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
  • masa krówkowa

Przygotowanie:
Ciasto rozwijamy, tniemy na trójkąty. Na środku układamy łyżeczkę masy krówkowej i zwijamy rogaliki. Pieczemy ok. 15-20 min w temperaturze 180 stopni. W moim przypadku wstawiłam rogale do piekarnika, zrobiłam śniadanko i były akurat do wyjęcia i postawienia na stole - gorące i pachnące!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Szukaj w tym blogu

Ładowanie...

Jestem na facebooku :)

Obserwatorzy

Durszlak

Durszlak.pl

Znajdź przepisy

Top Blogi

Kontakt

piotrowska.martyna@gmail.com
Technologia Blogger.

Popular Posts

Blog Archive